Blog

A 3M sztori

2022-05-25 19:19:16

A 3M teljesen más termékek gyártásával indult, mint amit ma ismerünk.

A vállalat

Az 1902-ben alapított 3M kezdetben ásványi anyagok bányászatával és feldolgozásával foglalkozott, hogy az autóipar számára csiszolópapírt gyártson. A vásárlói igények miatt a cég fokozatosan bővítette termékpalettáját. A cég saját kutatói például kifejlesztették az első maszkoló szalagot az akkoriban divatos autók kéttónusú fényezéséhez.

A cég nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Ma több mint 70 országban vannak fiókjai.

 

 

Autóipar, tengerészet és repülés

A 3M nagy teljesítményű ragasztók, polírozó- és csiszolóanyagok, festékrendszerek, pollenszűrők, üvegvédő fóliák és szigetelőanyagok, valamint üzemanyagcellák alkatrészeinek széles választékával látja el az autó- és beszállító ipart, valamint a hajó- és repülőgépgyártókat.

 

Iroda és kommunikáció

A Post-It jegyzetek és a Scotch tape minden bizonnyal a fogyasztók által legismertebb 3M márkák közé tartoznak. A Post-It Notes sikere hozzájárult ahhoz, hogy a Post-It kifejezést általánosan használják a Sticky Notes helyett általános névként, még akkor is, ha más márkájúak.

Ezen kívül a cég erre a piacra kínál többek között ergonómikus termékeket, projektorokat és kivetítőket. 1960-ban a 3M elkészítette a világ első írásvetítőjét. A termék neve Írásvetítő volt. Ezt a kifejezést ma is használják Nyugat-Németországban általános névként.

 

Munkavédelem és közlekedésbiztonság

A közúti forgalomban fényvisszaverő fóliákat és szöveteket használnak, amelyek a beeső fényt visszaverik a fényforráshoz és így sötétben láthatóvá teszik a közlekedési táblákat, sávjelzéseket, ruházatot stb.

Ezen kívül munkavédelmi termékeket is kínálnak a hallás-, fej- és arcvédelemtől a moduláris sűrített levegős és motoros levegős légzőkészülékekig. A tömegközlekedésben és az épületekben biztonsági fóliák védenek az üvegtörés és a vandalizmus ellen.

A legismertebb márkanevek, amit valószínűleg sokan ismernek a Peltor és a Speedglas. A Speedglas az egyik legmodernebb hegesztőpajzs, rengeteg újítással.

Erről már korábban írtunk egy bejegyzést, olvasd el!

 

https://blog.basichungaria.hu/blog/3m-speedglas-g5-02-hegesztopajzs

 

A Peltor egy kiváló hallásvédő termékcsalád. Megtalálható köztük az olcsóbb füldugótól egészen a csúcstechnológiával telepakolt blouetooth-os fültok. Érdemes ezek mellet letenni a voksunkat.

 

Cégünk a 3M hivatalos partnere. Nézz körül a webáruházunkban!

 

3M termékek a legjobb árakon

 

 

Elektromosság, elektronika és távközlés

Egy fontos termékterület a rugalmas nyomtatott áramköri lapok gyártása. Sokan nem tudják, hogy a 3M ilyent is gyárt.

Kezdetben a 3M gyártott adathordozókat is, mint pl. hajlékonylemezeket és streamer szalagokat. Ezt a területet 1996-ban vette át és bővítette az erre a célra alakult Imation Group.

A 3M Cantata 700 egy 1965-ös futurisztikus kazettás lejátszó volt, saját formátumú mágnesszalagos adathordozóval, amelyet kifejezetten háttérzenére terveztek.

 

A 3M mindent összetart

A sok-sok terület között ahol a 3M jelen van megtalálható a rögzítéstechnika is. Kiváló minőségű ragasztóanyagokat gyártanak ipari és hétköznapi felhasználásra. Megtalálhatók kínálatukban ipari tömítőanyagok, maszkoló szalagok és pillanatragasztók is. Ha kétoldalas ragasztószalagra van szükséged, akkor is jó, ha eszedbe jut a 3M. Szerkezeti ragasztóanyagaik pedig elképesztően erős rögzítést biztosítanak.

Jelölőszalagjaikat szívesen alkalmazzák olyan területeken, ahol kiemelten fontos a láthatóság és a tartósság.

 

 

Reklám és dizájn

A reklámüzenetek járműveken, épületeken vagy padlófelületeken történő megjelenítéséhez grafikus fóliák állnak rendelkezésre. Ezen a piacon további termékek közé tartoznak a mobil kijelzőkhöz készült Vikuiti fóliák, amelyek védelmet nyújtanak a karcolások ellen, gondoskodnak a betekintés elleni védelemről és javítják az olvashatóságot.

 

Játékok

1962 és 1976 között a 3M kiváló minőségű társasjátékokat gyártott (beleértve az Acquire-t, a Chess-t, a Ployt és a TwixT-t), és ebben az időszakban az egyik legnagyobb játékkiadó volt. Ide tartozott a Bookshelf Games sorozat, amelynek külső dobozát egy könyv mintájára alakították ki, hogy a könyvespolcon is el lehessen helyezni.  1976-ban a teljes játék vonalat eladták az Avalon Hillnek.

 

Szponzorálás

A 3M a többi nagy céghez hasonlóan szívesen szponzorál sporteseményeket, csapatokat és a jótékonykodás sem áll távol tőlük. A Minnesotai Vikingek hivatalos szponzora, jelen vannak a Nascarban és nem mondjuk  el, hogy kiket támogatnak. Nem a hírnévért csinálják, úgyhogy az nem is fontos. Legyen elég annyi, hogy teszik a dolgukat.

 

 

Ha nem találod, amit keresel, várjuk kérdésed.

 

info@basic-online.hu

 

Üdvözlettel a Basic’s csapata!

 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség