Blog

A NAGY kéziszerszám kisokos

2021-10-15 05:29:25

Ugye beszerzőként, vevőként veled is előfordult már, hogy rendelned kellett például egy vízpumpa fogót, egy körmös kulcsot vagy egy PZ csavarhúzót, de fogalmad sem volt mi fán teremnek ezek?

Nyilván tisztában voltál vele, hogyha karbantartás kéri, akkor valamiféle kéziszerszám. Továbbküldted az igényt a Basic-es srácoknak, akik küldték rá az ajánlatot és mindenki elégedett volt.

Ennek mától vége! Mármint várjuk továbbra is az ajánlatkérést és küldjük is az ajánlatot, de eljött az idő, hogy megismerjük ezeket a kifejezéseket és soha többet nem hozhatnak zavarba. Hidd el büszke leszel magadra!

 

Ugye egy előző bejegyzésben (https://blog.basichungaria.hu/blog/mi-fan-terem-az-mro-integrator) már tisztáztuk, hogy vannak direkt és indirekt termékek. A kéziszerszámok vélhetően a ti folyamataitokban is indirekt eszközök lesznek.

 

Márkafüggetlen beszállítóként az összes ismert kéziszerszám gyártó termékét megtalálod a kínálatunkban, de már sokan tudják, hogy a múltunknak köszönhetően egy olyan európai csoportosulás tagjai vagyunk, melynek a központja Németországban van egy több mint 10e nm2-es raktárral. Ennek az az előnye, hogy egy olyan szerszámgyár termékeihez jutunk hozzá Európa szinten versenyképes áron, amely méltán veszi fel a versenyt minden ismertebb márkával szemben. Ez a brand nem más, mint a PROMAT.
 

A PROMAT tökéletes választás ipari környezetben, hisz minősített prémium minőség, neves gyártók gyártják, a vonatkozó DIN és ISO szabványoknak megfelelően. A kedvező árát annak köszönheti, hogy nincs „agyonmarketingezve” és egyszerű, de megfelelő csomagolással van ellátva, mindenféle sallang nélkül.

Ismerjük meg ezen keresztül a szerszámokat!

 

Fogók:

 

Vízpumpa fogó:

A nevéből lehet következtetni, hogy főleg vízszereléshez használják, de természetesen minden más területen népszerű eszköz. Nagy előnye, hogy a feje, mint egy olló szétnyitható, így egy eszközzel több szerelvényt is ki tudunk lazítani vagy meg tudunk húzni.

 

 

Kombinált fogó:

Ezt talán nem kell bemutatnunk. Még egy dalt is írtak róla. Biztos hallottad már: egy bizonyos Szásáról szól, aki elfelejtettem visszavinni a gazdájának a fogóját. Ugye? te is elkezdted énekelni!! :D

 

 

Harapófogó:

Harapófogóval kell kihúzni belőle minden szót.. Szokták ugye mondani! Ez a legelterjedtebb típus. A laikusok általában minden fogóra azt mondják, hogy harapófogó. A harapófogóval kisebb átmérőjű huzalokat lehet könnyedén kettévágni. Otthon a szöget szokták kihúzni vele a deszkából.

 

 

Csípőfogó:

Talán a csípőfogó a legsokrétűbb a fogók közül, hiszen többféle kialakítás és méret létezik belőle.
A nevében is benne van, hogy csípni szoktak vele, általában sodronyt, huzalt.. Szebben lehet vágni vele, mint a harapófogóval.

 

 

Krimpelőfogó:

Ez egy speciális fogó mely főleg villamossági szakemberek készletében található meg.  Általában kábelvégek csupaszítására, kialakítására használják, de csatlakozó végeket is lehet vele „sajtolni”.

 

 

Laposfogó:

A laposfogó nagy előnye, hogy a fej belsőrésze sima, így használatkor nem „karcol” . Így előszeretettel használják kisebb precíz munkák elvégzéséhez.

 

 

Klipszelőfogó:

Biztosan állítom, hogy mindenki látott már olyan terméket, ami látott már klipszelőfogót. Ugyanis ezzel a típusú fogóval szokták elzárni a szalámi és a kolbászok végein található klipszeket. De használatos még a dróthálós kerítéseknél a vezérdróthoz való rögzítésnél.

 

Csavarkulcsok:

 

Villáskulcs:

kezdjük a legegyszerűbbel. Ezt biztosan mindenki ismeri és megmerem kockáztatni, hogy van is otthon legalább egy méret (gondolom 12-es, mert az kell a bringához). Itt minden csavarhoz külön kulcs szükséges, hisz nem állítható a fejméret.

 

 

Állítható villáskulcs:

A kulcsfeje egy fix és egy állítható „pofából” áll, melyet egy menetes henger segítségével a kívánt méretre állíthatunk. Általában szögletes fejű csavarokat/ anyákat szoktak vele meghúzni vagy lazítani. Az ezermesterek mindenre is ezt használják.

 

 

Csillagkulcs

Ez már a következő szint, mert a csillagkulcs segítségével szűkebb helyeken is nagy erőhatást tudunk kifejteni a csavarra. A fej körülöleli a csavart, melyben 12 szögben (mintegy csillag) barázdák helyezkednek el, elősegítve a megfelelő ellenállást a csavarra.

 

 

Csillag villáskulcs

2 az 1-ben. a Tökéletes választás kompromisszumok nélkül. Általában azonos méretű a kulcs mindkét oldala.

 

 

 

Bitfejek:

 

Egyenes

A bit-ek ősatyja. Legelőször az egyhornyú csavart kezdték el nagyüzemben használni az autógyártásban, így felmerült az igény, hogy egyre könnyeben és gyorsabban tudjanak csavarokat meghúzni.

 

 

PH
A PH jelölés egy bizonyos Henry F. Philips nevéből ered. 1936-ban ez az úr szabadalmaztatta a kereszthornyos csavart, aminek 4 ága van, ami az amerikai autóiparban fénysebességgel terjedt el. Köszönhető ez annak, hogy a 4 ág miatt, lekerült a teher a csavarhúzóról, így a munkadarab is kevésbé károsodott.

 

 

PZ
A PH bitfej továbbfejlesztett változata. A bútoriparban közkedvelt csavarhoz, egy 8 ágú fejet hoztak létre, így megakadályozva, hogy a csavarhúzó „kiugorjon” a csavarból.

 

 

TORX

A TX rövidítéssel ismert bitfejet a Textron, amerikai textilgyár szabadalmaztatta 1967-ben. Az igényt az generálta, hogy a behajtó/ csavarhúzó ne tudjon kiugrani a horonyból, ezzel is elkerülve a csavar túlfeszítését. Leginkább az elektronikai iparban használják.

 

 

Imbusz

Aki nem ismeri a bitfejeket, annak minden imbusz. Nem csoda, hiszen ez a legelterjedtebb, legismertebb fajta. Előnye, hogy a 6 szögnek köszönhetően nagy nyomaték kifejtését teszi lehetővé.

 

 

Naphosszat sorolhatnánk a különböző típusú fogókat, kulcsokat vagy biteket. A lényeg, hogy minden területnek megvan a maga speciális eszköze, így rengeteg termékkel találkozhatunk munkánk során.

A jó hír az, hogy a BASIC’S Hungária csapata szakszerű, felkészült kollégákkal áll a rendelkezésükre és várja a különböző igényeket az ipar minden szegmenséből.

A fent említett termékeket ki tudjuk szállítani darabonként vagy akár készletben is. Nagyobb mennyiség esetén kedvezményes árat is tudunk biztosítani.

 

A PROMAT termékeket a megtekintheti weboldalunkon is:

https://basic-online.hu/promat-m-39?sort=p.date_available&order=DESC&page=1

 

 

Amennyiben egy terméket a webshopban nem talál, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

 

info@basic-online.hu

 

 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség