Blog

Hány méter magas a MOL új, épülő székháza?

2021-08-11 10:34:42

Elérte legmagasabb pontját a MOL székháza, azaz a végső 143 métert.

Magyarország első felhőkarcolóját sokan ámulattal csodálják, sokakban ellenszenvet vált ki, de egy biztos: építészetileg rengeteg érdekességet és kihívást jelent.

 

MOL Campus számokban

Az alapkőletétel 2018 októberében volt, így az épület már 3 éve „növekszik”. A MOL Campus a maga 28 emeletével, 86 ezer négyzetméteres alapterületével egy építési bravúrnak számít. Az alapozáskor összesen 12800 köbméter betont dolgoztak be, amelyen 42 órán keresztül éjjel nappal dolgoztak a gépek és a munkások, 50 mérnök együttes közreműködésével.

Igaz itthon felhőkarcolónak hívjuk, de az épület még Európa szinten is alacsonynak számít, így a hivatalos megnevezése, magasház vagy irodaház.

Az új Campus 2,5 ezer tonna szerkezeti acélt, 6,8 ezer tonna betonvasat, 105 ezer folyóméter feszítőpászmát, 5500 darab üvegpanelt, 900 ezer négyzetméternyi napelemet és több mint egymillió méter kábelt „emészt fel”. Az irodaházban 7 lépcsőház kap helyet!

 

Ezt láthatod 120 méter magasból:

Apropó! üvegpanel!

5500 db üvegpanel? Felmerül a kérdés, de ki fogja ezt takarítani? Biztos mindenki hallott már a lógástechnikáról. De persze nem a sulis éveinkre kell gondolni, amikor ilyen-olyan indokkal távol maradtunk az órákról.

 

Üzemi beszállítóként, egy olajipari partnerünknek szállítunk leesésvédelmi eszközöket, így van rálátásunk, hogy milyen veszélynek vannak kitéve a magasban dolgozó kollégák.

 

Az új székház üvegpaneleinek tisztításakor, vélhetőn ipari alpinisták fognak dolgozni, akiknek a munkája azon túl, hogy rendkívül veszélyes, szigorú szabályok betartása mellett, csak a megfelelő eszközök használatával lesz lehetséges.

 

Munkavédelemben magas szinten képzett beszállítóként, nagy felelősséggel tartozunk a partnereinknek, így mindig a megfelelő szabványok szerinti eszközöket és a megfelelő minőséget tartjuk szem előtt. Ezért, ha zuhanástechnikáról van szó, nem hagyatkozunk a véletlenre.
A zuhanásgátlók felhasználási spektruma nagyon széles (pl: magas épületek homlokzatain, raktárak, csarnokok, állványzat gyártóknál vagy akár a speciális mentés terén). Így több forgalmazóval is kapcsolatban állunk, hogy minden területre a megfelelő eszközt tudjuk szállítani.

 

 

Amennyiben vállalatuknál felmerül a leesésvédelem témakör a BASIC’s Hungária Kft. kollégái állnak rendelkezésére további tanácsadással is: legyen szó a megfelelő eszköz kiválasztásáról, az eszköz helyes használatáról, munkavédelmi oktatásról, zuhanástechnikai eszközök felülvizsgálatáról illetve rendszerek kiépítéséről vagy akár termék teszteléséről.

 

 

Forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mol_Campus

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210803/ilyen-a-kilatas-120-meter-magasbol-elerte-legmagasabb-pontjat-a-mol-campus-495100

Magyarország első felhőkarcolóját sokan ámulattal csodálják, sokakban ellenszenvet vált ki, de egy biztos: építészetileg rengeteg érdekességet és kihívást jelent.

Állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

info@basic-online.hu

+36 1 920 1433

 

Nézzen szét webshopunkban: www.basic-online.hu

 

Ismerjen meg minket közelebbről: www.basichungaria.hu

 

Olvassa el az aktuális bejegyzéseinket: https://blog.basichungaria.hu/

 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség