Blog

Mi fán terem az MRO integrátor?

2021-04-21 10:26:51

Ezt kommunikáljuk, ezzel menőzünk, de mégis mit jelent? 

Mi az az MRO integrátor?

 

Röviden: Maintenance, Repair and Operational azaz Karbantartás, Javítás és Üzemeltetés.

Az MRO termékek egy cég napi működéséhez felhasznált eszközök. Ilyenek lehetnek pl. az irodaszerek, higiéniai termékek vagy a karbantartáshoz szükséges segédeszközök.
 

 

Bővebben:
Egyes üzemek és nagyobb intézmények  körében egyre elterjedtebb, hogy kiszervezik a beszerzést és csak a legfontosabb dolgokat  tartják meg házon belül.
A vállalaton belül a hangsúly áttevődik a belső folyamatok fejlesztésére, mely a jövőben költségcsökkentést eredményez. Itt jön képbe a Basic’s Hungária Kft.

 

Érdekesség:
Az MRO kiszervezésének tendenciája a 2008-as pénzügyi válság következménye volt. A legtöbb vállalat a költségmegtakarítási lehetőségeket kereste a meglévő partnerekkel, nem pedig új beszállítókkal vette fel a kapcsolatot.

Hogy is van ez?

Vegyünk példaként egy gyártóüzemet vagy létesítményt, ahol számos különböző tevékenység zajlik a mindennapokban. Ezekben az üzemekben olyan gyártósorok működnek, ahol a sorok mellett dolgozók alapanyagokat, félkész termékeket,
 alkatrészeket vesznek különböző beszállítóktól, ezeket megmunkálják vagy összeszerelik késztermékké, majd értékesítik.

Ezek a direkt termékek.

 

 

És hogy melyek az indirekt termékek?

A gyártósorokon dolgozó kollégák különféle egyéni védőeszközöket viselnek, különböző segédanyagokat (pl: olaj, vágókorong, csavarhúzó,) használnak a munkafolyamataikhoz. De szükség van ragasztóra vagy csavarokra is.

A pénzügyi osztály jelentéseket készít, melyet nyomtatva kérnek. Ehhez papírt és tintapatront használ nem kis mennyiségben. Ha alá kell írni valamit akkor tollra is szükség lesz. Nem beszélve a tűzőkapocsról vagy hibajavítóról.

A takarító személyzet az előírásoknak megfelelően óránként mosdókat ellenőríz, a megfelelő tisztítószereket alkalmazva fertőtlenít, illetve az üres adagolókat feltölti WC- papírral és papírkéztörlővel.

A facility szakember azon munkálkodik, hogy az üzem területén a világítás rendben legyen, a külső környezet pedig kulturáltan várja a vendégeket.

Ezeket a mindennapi üzleti tevékenységhez szükséges termékeket nevezzük indirekt termékeknek.

 

 

 

Ahhoz, hogy ez a gépezet működjön (vagyis legyen mit értékesíteni) a felsővezetés, a beszerzési osztály, az üzemvezetők azon dolgoznak, hogy az ehhez szükséges eszközök rendelkezésre álljanak bármikor, amikor szükség van rájuk. Ez elengedhetetlen feltétele a folyamatos termelés fenntartásának.

Aki mindezen termékeket, eszközöket egyben beszállítja, azt nevezzük MRO integrátornak másnéven Basic’s Hungára Kft.-nek.

 

Kinek ajánljuk:

 

- ahol a piaci pozíció megerősítésének érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatköltségek csökkentésére

- ahol hosszú távú partneri kapcsolat a cél

- ahol a termékek beszállításán kívül igény van komplett szolgáltatások szállítására is

- ahol nem felesleges adminisztrációra szeretnének milliókat költeni

Kinek nem ajánljuk:

 

- ahol a folyamatköltségek nem, csak a termék költségek számítanak

- ahol nem okoz problémát a nagy számú beszállítói számla kezelése

- ahol nagy létszámú a beszerzés és jelentős erőforrás áll rendelkezésre a beszállítói kapcsolattartásra

 

 

MRO Integrátorként a Basic's Hungária Kft. nem csak a szükséges termékek beszállítójaként vesz részt a partner folyamataiban, hanem olyan kompetenciákat fejlesztettünk ki, amellyel a folyamatos termékellátás mellett a hosszú távú partneri kapcsolatot előtérbe helyezve különböző szolgáltatásokkal segítjük a termelékenységet.


Mivel napjainkban a gyártási műveletek egyre bonyolultabbak, és az ehhez szükséges alkatrészek szinte az egyik napról a másikra szükségesek lehetnek, ezért a gyors rendelkezésre állás érdekében a lehető leggyorsabban felvesszük a kapcsolatot a termék forgalmazójával és beszállítjuk azt.


Részt veszünk a vállalat pénzügyeinek támogatásában (költség, cash flow, készlet), akár azáltal, hogy a fizetési feltételeket optimalizáljuk, vagy gyűjtőszámlát állítunk ki.

 

A kiterjedt beszállítói bázisunknak és a forgalmazókkal való jó kapcsolatainknak köszönhetően akár egy órán belül ajánlatot adunk, egyedi igények esetén pedig megkeressük a legmegfelelőbb céget, akik a paramétereknek megfelelő terméket kínálja.

 

A Basic's Hungária Kft. olyan partnerekkel keresi az együttműködést, akik nyitottak egy költségcsökkentő folyamat kialakításra, mindezt egy hosszútávú, gyümölcsöző kapcsolat keretein belül.
 

Érdemes figyelemmel kísérni blogunkat! A következő alkalommal egy esettanulmányon keresztül mutatjuk be az integrátor beszállító költségekre gyakorolt hatását.

 

Amennyibben felkeltettük érdeklődését keressen bennünket bizalommal!

 

info@basic-online.hu

(+36-1) 920 1433

 

Forrás:

https://www.thomasnet.com/articles/plant-facility-equipment/what-is-mro/

https://www.beroeinc.com/whitepaper/mro-distributors-vs-mro-integrators/ 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség