Blog

Miért fontos a megfelelő szék?

2021-01-27 21:01:52

Manapság nagyon megszokott és természetes eszköz, de régen, az ókori Egyiptomban sem volt ismeretlen.

 

 

Festmények alapján már három fajtáját ismerték. A fáraók teljesen feldíszítve használták, a görögöknél szövetből készítették és összecsukható, könnyen hordozható volt.

A rómaiaknál csak a császároknál volt megtalálható kőből és márványból. A 13. században zsámolynak is hívták. 

 

A 16. században már kárpitozták őket. A jó marketingnek köszönhetően templomokban, királyságokban is elkezdték díszíteni fa faragásokkal, hímzésekkel.  

A 17. században németföldön készültek a legjobb minőségű székek. Itt már rájöttek arra, hogy nem csupán a marketing szükséges, hanem a széknek kényelmesnek is kell lennie. Így görbítették a hátsó támlát a hát ívéhez.

Ezt azonban akkor még nem ergonómiának hívták. 

A napjainkban már népbetegségnek számító gerinc bántalmak igen gyakorivá váltak. A rossz tartással karöltve a nem megfelelő ülési pozíció komoly szerepet játszik ebben. A prevenció kiemelkedően fontos. Ezért nem mindegy, hogy milyen széken ülünk napi 8 órában.

Testtartásunk gyerekkorunkban alakul ki, amire már akkor oda kell figyelni, de ha felnőtt korban elhanyagoljuk akkor a rossz üléspozíció miatt nagyon sok problémával kell majd szembe néznünk. Amik ismertebbek lehetnek pl. gerincferdülés, porckorong sérv, ízületi bántalmak stb.

 

A rossz ülőpozíció mindenre kihatással van a szakértők szerint, még a tüdőre is. Akár 30 %-kal is csökkennhet a kapacitása. Észre sem vesszük, de rossz hatással van ránk. És csak évek múlva fogunk szenvedni a mostani rossz székünk miatt.

Sokszor azt gondoljuk, hogy az ülőfelület kiemelkedései, a háttámla íve csak esztétikai célt szolgálnak. Pedig nem! Ezek az elemek gondos tervezés és tesztelés után kerülnek kialakításra. És ha kipróbál egy ergonómiailag jól kialakított széket, érezni fogja a különbséget.

 

Mi abban tudunk a segítségére lenni, hogy megfelelő székek beszerzésével mérsékeljük a nem megfelelő szék okozta negatív hatásokat.

Német kereskedelmi lánc elsőszámú tagjaként, a 21. század legjobb és legmegbízhatóbb, ergonómiai tanúsítvánnyal rendelkező székeit forgalmazzuk. Székeink kényelmesek, esztétikusak, és egész napos igénybevételre is alkalmasak. 150 kg-ig terhelhetőek, könnyedén szétszerelhetőek.

Legyen szó forgószékről, tárgyalószékről, irodaszékről, nálunk jó helyen jár.

Több ponton állítható gerinctámasz, dönthető háttámla. És nem utolsósorban kiegészítő alkatrészeket is rendelhet hozzájuk. Természetesen garanciával.

 

info@basic-online.hu

 

Fontos azonban azt is megjegyeznünk, hogy hiába a megfelelő szék, óránként legalább 5 percre álljon fel és végezzen más feladatot! Beszélje meg a kollégákkal a problémákat vagy akár tornázhat is.

 

 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség