Blog

Végre a nőkre is gondolnak!

2021-11-10 20:19:11

Annak ellenére, hogy számos iparágban rengeteg hölgy dolgozik különféle munkaterületen, még mindig elenyésző a gyártók női munkavédelmi ruházatának kínálata. 

Persze minden brandnél vannak kimondottan nőknek szánt formatervezésű és színvilágú ruhák, de általánosságban véve a férfiak vannak elkényeztetve. Ezen a téren is. Eljött a ti időtök hölgyek!

 

A sötét középkor
A történelem ismereteink alapján, tudjuk, hogy sajnos a nők nem mindig voltak egyenlő módon elismerve a társadalomban, olyannyira nem, hogy a 9. században az egyházatyák még arról vitatkoztak, hogy van e egyáltalán lelkük. A középkorban a nőket még a férj tulajdonának tekintették, akik csak a háztartással és a gyerekneveléssel törődhettek.

 

Feminizmus
A feminizmus célja a nemek közötti egyenlőség megteremtése volt politikai, gazdasági, társadalmi és személyes téren egyaránt. Ez az eszmerendszer már a 17. században elindult, de igazán kiteljesedni csak a 19. század második felében tudott, amikor is a nők előtt is megnyíltak az egyetemek kapui illetve választójoggal rendelkezhettek.

 

Háború adta lehetőségek

Arról, hogy egy nő munkahelyre járjon és egy férfival azonos munkakört töltsön be, álmodni sem lehetett. De mint, sok minden mást az első világháború ezt is felülírta. Míg a férfiak harcban álltak, a gazdaságot és a háborút kiszolgáló ipart működtetni kellett, ezt pedig csakis a nők munkába állásával lehetett biztosítani. Ez az időszak remek lehetőséget biztosított a hölgyeknek, hogy bizonyítsanak. És bizony helytálltak. A nők a háború lezárását követően, nem kívánták visszatérni régi életükhöz.


Na de nézzük mi a helyzet napjainkban!

Szerencsére sokat változott a helyzet a fent leírtakhoz képest és mára nincs olyan iparág, tudományos terület, ahol ne találkoznánk női munkavállalókkal. Szerencsére ezt több helyen felismerték és elismerték, így már a munkavédelmi ruhákat gyártó cégek is elindultak a divatos, női fazonú ruhák gyártása felé.

Ennek köszönhetően ma már találunk akár 36-os méretű lábbelit, vagy nőiesebb színeket használó ruhadarabokat, illetve karcsúsított szabásút is.

 

Ha már közeleg a tél nézzük a Coverguard legújabb vízálló softshell dzsekijét meleg béléssel, mely kimondottan nőies szabású.

 

 

https://basic-online.hu/hibari-noi-telikabat

 

A CERVA Max Neo Lady mellénye, ugyan munkavédelemi termék, de a fazonja miatt akár a hétköznapi viselésre is alkalmas.

 

 

https://basic-online.hu/max-neo-lady-light-melleny

 

A szintén Coverguard gyártású RUBIS bakancs már régóta elérhető a piacon. Kimondottan női lábakra tervezték. Antisztatikus lábelli, mely csúszáselleni talppal van ellátva.

 

 

https://basic-online.hu/rubis-s3-hro-sra-biztonsagi-noi-labbeli

 

A PORTWEST márkához tartozó BASE Kate fantázia nevű lábbelije igazán nőiesre sikeredett:

 

 

https://basic-online.hu/base-kate-munkavedelmi-cipo-s3-src

 

A CERVA népszerű MAX sorozata új női modellel állt elő NEO névvel, ami kék és Navy színekben érhető el, 34-54 mérettartományban.

 

 

https://basic-online.hu/max-neo-lady-noi-munkanadrag

 

A fenti termékek a teljesség igénye nélkül lettek kiválasztva. A 3 legnagyobb, az itthon a legnépszerűbb munkavédelmi gyártók a COVERGUARD, A CERVA és a PORTWEST mellett, számos branddel kapcsolatban állunk, így talán csak a fantázia szabhat határt a felmerülő igényeknek. Fontosnak tartjuk, hogy a női dolgozók is a lehető legkényelmesebb és az ízlésüknek megfelelő ruházatot viseljenek a munkahelyükön. Bátran keressenek minket, hisz igyekszünk minden igényre a legoptimálisabb megoldást megtalálni.

 

 

Amennyiben egy terméket a webshopban nem talál, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

 

info@basic-online.hu

 

 

 

Kapcsolat

Blog

 

 

Blog

Elérhetőségek:

 

 

info@basic-online.hu

www.basic-online.hu

Tel.: +36(1)920 14 33

1225 Budapest, Bányalég utca 36-38.

Előnyeink

 

 

Teljeskörű cégellátás

30 éves szakmai tapasztalat

Rövid szállítási határidő

Alacsony ár

Kiváló minőség